Edit Content

Evropa Veriore

Central Europe

Central Africa

Search
Close this search box.
Kontaktoni

Rregjimi i vizave per te huajt ne Shqiperi

Keni një pyetje?

Vitet e fundit, Shqipëria ka parë një rritje të ndjeshme të numrit të vizitorëve të huaj, duke nxitur një rishikim dhe përafrim të legjislacionit shqiptar me standardet e Bashkimit Evropian. Hyrja e shtetasve të huaj në Republikën e Shqipërisë varet nga marrja e lejes së qëndrimit ose vizave, në varësi të vendit të origjinës. Ky artikull do të japë një përmbledhje të kërkesave ligjore në lidhje me marrjen e vizave për shtetasit e huaj në Republikën e Shqipërisë, duke përfshirë llojet e vizave, kriteret e pranueshmërisë dhe procedurat e aplikimit.

Rregulloret e vizave për shtetasit e huaj në Shqipëri përcaktohen me ligjin nr. 79/2021 “Për të huajt” dhe me vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 858, datë 29 dhjetor 2021, i cili përcakton kriteret, procedurat dhe dokumentacionin e kërkuar për hyrjen. , qëndrimi dhe trajtimi i të huajve në Shqipëri.

Regjimi i vizave në Shqipëri përbëhet nga tre lloje kryesore vizash:

Procesi i aplikimit për vizë fillon online, ku aplikantët regjistrohen dhe ngarkojnë dokumentet e kërkuara. Pas paraqitjes së aplikimit online dhe pas pranimit, aplikantët duhet të depozitojnë dokumentet e tyre pranë Zyrave Konsullore të Republikës së Shqipërisë ose Konsullatat e Nderit jashtë vendit. Dokumentet e kërkuara në përgjithësi përfshijnë:

Mund të kërkohet dokumentacion shtesë bazuar në llojin e vizës dhe qëllimin e vizitës.

Lundrimi në procesin e aplikimit

Ndërsa në dukje transparente, procesi i marrjes së vizave dhe lejeve të qëndrimit mund të jetë tepër kompleks. Oracle Solicitors Albania ofron ekspertizë ligjore gjithëpërfshirëse për ta bërë këtë proces sa më të thjeshtë dhe të shpejtë:

Përtej Vizave: Oracle Solicitors Albania është Partneri juaj Ligjor në Shqipëri

Oracle Solicitors Albania shkon përtej sigurimit të vizës tuaj. Ne ofrojmë një paketë të plotë shërbimesh ligjore për të siguruar që qëndrimi juaj në Shqipëri të jetë jo vetëm i qetë, por edhe ligjërisht i sigurtë. Pavarësisht nëse keni nevojë për asistencë për regjistrimin e Shoqërive Tregtare, orientimin në lidhje me legjislacionin për biznesin ose sigurimin e lejeve të qëndrimit, ekipi ynë i përkushtuar është partneri juaj ligjor i besuar në Shqipëri. 

Telefononi sot ne +355 696937763 per te marre nje konsultim paraprak dhe per te caktuar nje takim me ne.

Rezervoni një telefonatë përsëri

Plotësoni formularin tonë dhe një nga ekspertët tanë do t’ju kontaktojë.

Landing Page - Get In Touch - Quick - EN

Share this article

Keni një pyetje?

Ju lutemi plotësoni këtë formular për të dërguar një kërkesë. Mesazhi juaj do t'i dërgohet një anëtari të ekipit tonë.

Postime të ngjashme

Besmir Meta

Lejet e punës në Shqipëri: Një udhëzues për të huajt

Vitet e fundit, Shqipëria ka parë një rritje të ndjeshme të numrit të vizitorëve të huaj, duke nxitur një rishikim dhe përafrim të legjislacionit shqiptar me standardet e Bashkimit Evropian. Hyrja e shtetasve të huaj në Republikën e Shqipërisë varet nga marrja e lejes së qëndrimit ose vizave, në varësi të vendit të origjinës.

Read More
Kristi Vako

Rregjimi i vizave per te huajt ne Shqiperi

Vitet e fundit, Shqipëria ka parë një rritje të ndjeshme të numrit të vizitorëve të huaj, duke nxitur një rishikim dhe përafrim të legjislacionit shqiptar me standardet e Bashkimit Evropian. Hyrja e shtetasve të huaj në Republikën e Shqipërisë varet nga marrja e lejes së qëndrimit ose vizave, në varësi të vendit të origjinës.

Read More

Na kontaktoni

Ju lutemi plotësoni këtë formular për të paraqitur një kërkesë. Mesazhi juaj do t’i dërgohet një anëtari të ekipit tonë.

Contact Form - Contact Page

Ky sajt mbrohet nga reCAPTCHA e Google, zbatohen Politika jonë e privatësisë dhe Kushtet e shërbimit.