Edit Content

Evropa Veriore

Central Europe

Central Africa

Search
Close this search box.
Kontaktoni

Arbitrazhi dhe Ndërmjetesimi

Zgjidhja e mosmarrëveshjeve mund të jetë një proces i kompleks dhe i kohëmbushur, por ka metoda alternative që ofrojnë zgjidhje efikase dhe me kosto të ulët. Në Oracle Solicitors, ne specializohemi në ofrimin e udhëzimeve eksperte në teknikat alternative të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve (ADR) të përshtatura për nevojat tuaja. Synojmë të ofrojmë rezultate praktike dhe efektive për klientët tanë.

Pse të Zgjidhni Alternativën për Zgjidhjen e Mosmarrëveshjeve?

Teknikat e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve alternative ofrojnë shumë avantazhe, duke përfshirë:

Efikasitet i Kostos: Metodat e ADR shpesh rezultojnë në kursime të konsiderueshme në krahasim me proceset e zgjatura gjyqësore duke shmangur proceset e gjata të litigjimit.

Efektivitet i Kohës: ADR ofron zakonisht një kohëzgjatje më të shpejtë për zgjidhjen krahasuar me litigjin tradicional.

Ruajtje e Marrëdhënieve: Ruajtja e marrëdhënieve pozitive tregtare është e rëndësishme. Teknikat e ADR, si mediatimi, nxisin komunikim të hapur dhe bashkëpunim, duke iu lejuar palëve të punojnë drejt zgjidhjeve të pranueshme për të dyja palët.

Fleksibilitet dhe Kontroll: Metodat e ADR përshtaten me nevojat specifike të palëve dhe mbajnë një gradë autonomie në gjetjen e zgjidhjeve, duke çuar në rezultate më të kënaqshme.

Ka një gamë opsionesh ADR të disponueshme për palët në mosmarrëveshje, megjithatë kemi përmendur disa prej tyre më poshtë:

Çfarë është Negociata?

Forma më e zakonshme e ADR është negociata. Negociatat zhvillohen midis përfaqësuesve ligjorë të palëve të dyta në kërkim të një zgjidhjeje në mënyrë “pa përdorur fjalën në liri”. Negociata mund të zhvillohet me shkrim, thirrje telefonike ose në takime fyese. Komunikimet e tilla nuk mund të përmenden ose dorëzohen në gjykatë (nëse e arrin atë). Avokatët tanë ekspertë mund të përfaqësojnë ju në gjithë rastin tuaj dhe t’ju ndihmojnë të përcaktoni se si dëshironi të approached negociatave.

Çfarë është Mediatimi?

Mediatimi zhvillohet me ndihmën e një mediatori. Palët përcaktojnë një mediator të zgjedhur prej tyre për t’u ndihmuar në zgjidhjen e mosmarrëveshjes. Mediatori do të përpiqet të arrijë një marrëveshje zgjidhëse mes palëve dhe nuk do të favorizojë një palë mbi tjetrën. Një mediator mund të jetë gjithashtu një avokat ose një profesionist që praktikon në të njëjtën fushë si mosmarrëveshja.

Çfarë është Arbitrimi?

Vendimi i një arbitri është i lidhur për palët. Një arbitrator vepron në një kapacitet gjysmë-gjyqësor në përcaktimin e çështjeve në mosmarrëveshje. Vendimi bazohet në dëshmitë e paraqitura nga palët. Megjithëse arbitrimi është më i kushtueshëm se mediatimi, me siguri kushton më pak se procedurat gjyqësore. Mënyra se si paraqesni dëshmitë tuaja për një arbitrator është kritike dhe duhet të mbahet në duar të ekspertëve. Kontaktoni ne në +355 69 693 7763 për të ndihmuar dhe udhëzuar ju nëpërmjet arbitrit për të arritur rezultatin që kërkoni.

Si mund të ndihmojmë

Avokatët tanë të ADR janë shumë të përvojshëm në një gamë të gjerë procedurash të ADR-së, si në ngritjen e një pretendimi për mosmarrëveshje civile apo në mbrojtjen e një të tillë. Ju do t’ju ofrojmë këshilla të qarta dhe të përshtatura për të mbrojtur veten dhe interesat e biznesit tuaj. Merrni këshilla eksperte për të ndërtuar një strategji që është kyçe për të arritur rezultatin më të favorshëm. Ju lutemi na kontaktoni në +355 69 693 7763 ose lini mesazhin tuaj dhe ne do t’ju kontaktojmë.

Rezervoni një telefonatë kthimi

Plotësoni formularin tonë dhe një nga ekspertët tanë do t’ju kontaktojë.

Landing Page - Get In Touch - Quick - EN