Edit Content

Evropa Veriore

Central Europe

Central Africa

Search
Close this search box.
Kontaktoni

Ekspertët tanë ndihmojnë fondacionet dhe shoqatat jofitimprurëse në strukturimin dhe krijimin e sistemeve solide të qeverisjes. Me një kuptim të thellë të kuadrit ligjor, ne mund t’ju ndihmojmë të ndërtoni një themel të fortë për suksesin e organizatës suaj jofitimprurëse.

Pse ka rëndësi strukturimi dhe qeverisja e duhur?

Strukturimi dhe qeverisja e duhur janë thelbësore për funksionimin normal dhe qëndrueshmërinë e fondacioneve dhe shoqatave jofitimprurëse. Një strukturë e mirëprojektuar dhe sistem qeverisjeje sigurojnë transparencë, llogaridhënie dhe vendimmarrje efikase, duke ju lejuar të përqendroheni në misionin dhe objektivat tuaja.

Shërbimet tona

Strukturimi i përshtatur i organizatave jofitimprurëse: Avokatët dhe juristet tanë punojnë ngushtë me ju për të përcaktuar strukturën ligjore më të përshtatshme për shoqatën tuaj jofitimprurëse.

Korniza gjithëpërfshirëse të qeverisjes: Ne ndihmojmë në zhvillimin e kornizave gjithëpërfshirëse të qeverisjes, duke përfshirë rregulloret, politikat dhe procedurat, të përshtatura për nevojat specifike të organizatës suaj jofitimprurëse. Ekipi ynë siguron që struktura juaj e qeverisjes të jetë në përputhje me ligjet dhe praktikat më të mira.

Kontakt

Nëse dëshironi të caktoni një takim me një nga ekspertët tanë, atëherë na telefononi në +355 6969 37763 ose na kontaktoni këtu.

Pyetje të shpeshta

Fondacionet dhe shoqatat jofitimprurëse ndryshojnë në karakteristikat dhe qëllimet e tyre ligjore. Një fondacion zakonisht krijohet nëpërmjet një fondi dhe fokusohet në kryerjen e aktiviteteve të financuara nga ai fond. Nga ana tjetër, një shoqatë formohet nga një grup individësh që bashkohen për një qëllim të përbashkët. Kërkesat ligjore, strukturat e qeverisjes dhe fokusi operacional mund të ndryshojnë ndërmjet të dyjave. Avokatët tanë mund t’ju udhëzojnë në zgjedhjen e strukturës më të përshtatshme për misionin e organizatës suaj.

Një kornizë efektive e qeverisjes për një organizatë jofitimprurëse duhet të përfshijë statutin dhe rregullore të qarta që përshkruajnë qëllimin, strukturën dhe proceset e vendimmarrjes së organizatës. Për më tepër, politikat dhe procedurat që lidhen me menaxhimin financiar, konfliktin e interesit dhe përgjegjësitë e bordit janë thelbësore. Sesionet e rregullta të trajnimit të bordit dhe edukimi për pajtueshmërinë me ligjin përmirësojnë më tej sistemin e qeverisjes, duke siguruar sjellje etike dhe respektim të kërkesave ligjore.

Fondacionet dhe shoqatat jofitimprurëse kanë detyrime ligjore specifike, duke përfshirë raportimin vjetor tek autoritetet përkatëse dhe mbajtjen e të dhënave të duhura financiare. Ekipi ynë ligjor ju mban të informuar për afatet dhe kërkesat për përmbushjen e këtyre detyrimeve, duke ju ndihmuar të qëndroni në përputhje me legjislacionin ne fuqi.

Rezervoni një telefonatë kthimi

Plotësoni formularin tonë dhe një nga ekspertët tanë do t’ju kontaktojë.

Landing Page - Get In Touch - Quick - EN