Edit Content

Evropa Veriore

Central Europe

Central Africa

Search
Close this search box.
Kontaktoni

Ne ndihmojmë organizatat jofitimprurëse me themelimin dhe regjistrimin e tyre. Ekipi ynë i avokatëve është i përkushtuar për t’ju ndihmuar të tejkaloni kërkesat komplekse të legjislacionit, duke siguruar përputhje me ligjin.

Pse të zgjidhni një strukturë jofitimprurëse?

Organizatat jofitimprurëse luajnë një rol jetik në nxitjen e ndryshimeve shoqërore dhe zhvillimin e komunitetit. Duke zgjedhur këtë strukturë, ju mund të krijoni një entitet me fokus në shërbimin ndaj komunitetit. Pavarësisht nëse misioni juaj përfshin përpjekje bamirëse, arsimore ose humanitare, ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në krijimin e një organizate jofitimprurëse në përputhje me ligjin dhe transparente.

Shërbimet tona

Themelimi dhe regjistrimi i organizatave jofitimprurëse: Themelimi i një organizate jofitimprurëse kërkon planifikim të kujdesshëm dhe ekzekutim të saktë ligjor. Ekspertët tanë ju udhëzojnë gjatë gjithë procesit, nga përcaktimi i misionit dhe objektivave të organizatës tuaj deri te hartimi i statutit, rregullores së brëndshme dhe neneve të nevojshme të themelimit.

Përjashtimet tatimore dhe përfitimet fiskale: Ekipi ynë ju këshillon mbi kriteret ligjore dhe ju ndihmon në përgatitjen dhe dorëzimin e dokumentacionit të nevojshëm për të marrë statusin e përjashtimit nga taksat. Për më tepër, ne eksplorojmë përfitime dhe stimuj të tjerë fiskalë për të mbeshtëtur veprimtarinë tuaj.

Qeverisja dhe strukturimi: Qeverisja e duhur është thelbësore për funksionimin efektiv të një organizate jofitimprurëse. Ne ju ndihmojmë të krijoni struktura solide qeverisëse, duke përfshirë bordet dhe komitetet, për të garantuar transparencë, llogaridhënie dhe menaxhim të përgjegjshëm.

Kontakt

Nëse dëshironi të caktoni një takim me një nga ekspertët tanë, atëherë na telefononi në +355 6969 37763 ose na kontaktoni këtu.

Pyetje të shpeshta

Po, organizatat jofitimprurëse në Shqipëri mund të themelohen dhe menaxhohen si nga shqiptarë ashtu edhe nga shtetas të huaj. Megjithatë, shtetasit e huaj që shërbejnë si anëtarë bordi ose drejtues kryesorë mund t’ju nevojitet leje ose autorizim specifik. Ekipi ynë ligjor do t’ju udhëzojë në hapat e nevojshëm për të siguruar përputhjen me ligjin shqiptar kur krijoni një organizatë jofitimprurëse me përfshirje të huaj.  

Procesi i regjistrimit për një organizatë jofitimprurëse mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të strukturës dhe plotësisë së dokumentacionit të paraqitur. Në përgjithësi, procesi mund të zgjasë disa javë.

Organizatat jofitimprurëse të regjistruara u kërkohet të paraqesin raporte vjetore dhe pasqyra financiare tek autoritetet përkatëse. Ekipi ynë ligjor ju mban të informuar në lidhje me kërkesat dhe afatet specifike të raportimit, duke ju siguruar që të jeni në përputhje me ligjin dhe të përditësuar me të gjitha detyrimet ligjore.

Rezervoni një telefonatë kthimi

Plotësoni formularin tonë dhe një nga ekspertët tanë do t’ju kontaktojë.

Landing Page - Get In Touch - Quick - EN